Презентація студії арт – терапії «Світлодар»

Презентація студії арт – терапії «Світлодар» - відбулась. На базі В'язівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів створено та урочисто відкрито сучасний простір для творчості: проведення занять з танцювально – рухової терапії, декоративно – прикладної, драмотерапії, сімейної, казкової, музичної терапії, акварелетерапії. Студія – це результат конкурсу мікро – грантів у рамках проекту «Час діяти: проведення конкурсу ініціатив з метою розвитку сільських територій через партнерство місцевої влади, громади та бізнесу», який був організований #БлагодійноюорганізацієюБлагодійнийфондУрожайгромаді

Дякуючи сільській голові Шабадаш Наталії Олексіївні, ми дізналися про цей конкурс , а далі - справа часу.
Особливість цього проекту - «Один у полі не воїн» - тільки спільними зусиллями можна створити арт – простір для всієї громади. До роботи по створенню були задіяні і учні, і вчителі, працівники школи,і сільська рада, і батьки, і приватні підприємці, і сільськогосподарські виробники, і випускники школи. Унікальні можливості студії арт – терапії в індивідуальній та груповій роботі, отримання ефективного інструменту для психологічної допомоги, зібрання кола творчих активістів, удосконалення навиків спільної реалізації проектів. Робота студії побудована на партнерських відносинах співпраці.
На презентації свою роботу продемонстрували танцювально - рухова терапія (модератор Лебединець Віта Іванівна) , акварелетерапія (модератор Гаращенко Валентина Олександрівна), декоративно – прикладна (модератор Хамко Тетяна Володимирівна), музична терапія (модератор Василь Васильович Огілько) .
На згадку про наше дійство кожному гостю вручили органайзери, виготовлені учнями. А коли всі гості сіли за мольберти – захопленню не було меж. Кожен малював свого метелика щастя, дорослі ніби потрапили на якусь мить у чарівне безтурботне дитинство.
Після теплих щирих слів, які були сказані учнями, зі словами побажань звернулися всі гості: вони свої побажання написали на пелюстках символічної квітки щастя. Вона в нас вийшла неповторна, ніжна.
Хочу подякувати всім, хто допомагав у створенні нашого острівка для творчості, а особливо Благодійній Організації «Благодійному Фонду – урожай громаді», Тетяні Волочай, Анні Тарасевич, депутату обласної ради Валентину Галушку, сільському голові Шабадаш Н.О., керівникам сільгосппідприємств Гаві В.І., Салу А.А., випускникам школи Лебединцю Володимиру та Пастернаку Ігорю, приватному підприємцю Пустовіту Віктору, начальнику відділу освіти Городищенської РДА Кирпатому М.М., лісничому Городищенського лісництва Ракітіну А.А., учням, вчителям та батькам, обслуговуючому персоналу школи.
Роботу арт – студії «Світлодар» ми організуємо так, щоб були задоволені всі бажаючі, хто схоче «підлікувати» свої душу і тіло – своєрідний реабілітаційний центр. Вікового обмеження для учасників студії немає. Люди в сучасних умовах потребують емоційного розвантаження, простору для проведення вільного часу, покращення умов для розвитку фізичного та соціального здоров′я.
Творчість – це і є той шлях, на якому шукають відповіді на питання «Хто я чи що я? Що таке світ, у якому я живу?» Переживання моментів творчості дає сили для подолання перешкод і вирішення внутрішніх і зовнішніх конфліктів. А умови для цього ми створили. Тож запрошуємо відвідати.

/Files/images/IMG_7166.JPG/Files/images/IMG_7179.JPG/Files/images/IMG_7164.JPG/Files/images/IMG_7176.JPG/Files/images/IMG_7193.JPG/Files/images/IMG_20180921_094216.jpg/Files/images/IMG_20180921_094529.jpg/Files/images/IMG_20180921_095807.jpg/Files/images/IMG_20180921_103944.jpg/Files/images/IMG_20180921_095432.jpg/Files/images/IMG_7160.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 335

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.